Menu
AutohuurItalië

Europcar
Hertz
Alamo
Dollar
Budget
Avis

autohuuritalie.nl scenic

Reis met een huurauto door Italië

autohuuritalie.nl scenic

Italië, rust en ruimte of toch liever cultuur?

autohuuritalie.nl scenic

Schilderachtige tafereeltjes

autohuuritalie.nl scenic

Met een huurauto kunt u gaan en staan waar u wilt

autohuuritalie.nl scenic

Pittoreske havenplaatsjes

autohuuritalie.nl scenic

Het Colosseum in Rome

autohuuritalie.nl scenic

Geniet tijdens het rijden van dorp naar dorp

Tips voor het huren van een auto in Italië

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen


Italië

Italië is één van de meest populaire vakantielanden van Europa. Het is een veelzijdig land met de bergen (Alpen en Dolomieten) in het noorden en de pittoreske kustplaatsjes in het zuiden. Het land bestaat uit verschillende gebieden, zoals Toscane, Piëmonte. Lombardije, Ligurië en Calabrië. Als je van het noorden tot het zuidelijkste puntjes rijdt is dit ongeveer 1000km.

Het land telt ongeveer 61 miljoen inwoners en de hoofdstad is Rome. Andere grote steden zijn Milaan, Florence en Napels. Al deze steden worden aangedaan door Nederlandse vakantievluchten en lijndiensten zoals de KLM. Vanzelfsprekend zijn er op de luchthaven dan ook veel autoverhuurders te vinden.

Italië en autohuur

Italië was vroeger een bestemming waar Nederlandse toeristen veelal met de auto naar toe reden. Door de goedkope vluchten en voordelige autohuur wordt er naar Italië steeds meer gevlogen en ter plekke een auto gehuurd. Het wegennet is voor de meeste Nederlanders wel even wennen. Met name rond de grote steden is het erg druk is het soms goed zoeken naar je eindbestemming. Een navigatie systeem is dan zeker een ‘must’(zelf meenemen?).

Let er tijdens het boeken bij de keuze van de locatie goed op dat sommige steden meerdere luchthavens hebben. Denk bijvoorbeeld aan Milaan (Malpensa en Linate). Je kunt hier zelfs op Bergamo vliegen en met een huurauto makkelijk naar Milaan rijden. Rome kent Ciampino Airport en Fiumicino Airport.

Verhuurders

In verband met de grote vraag zijn bijna alle grote autoverhuurders vertegenwoordigd. Bedrijven als Budget, Europcar, Sixt. Goldcarl en Firefly hebben op bijna alle luchthavens wel een locatie. Maar ook lokale verhuurders, bijv. Maggiore zijn goed vertegenwoordigd en van een kwalitatief goed niveau.

Tips voor autohuur in Italië

Let er in Italië goed op dat de auto schadevrij is. Controleer de voorruit op sterren en barsten, kijk de banden goed na en meld eventuele deuken en krassen die niet op het gepresenteerde verhuurcontract vermeld staan.

Let er tevens goed op wat er afgesproken wordt met de benzine. Wanneer er van te voren een volle tank afgerekend moet worden, lever hem dan zo leeg mogelijk in. Wanneer je er zelf voor mag kiezen, ga dan altijd voor de keuze om hem vol weer in te leveren. Het is makkelijker om hem af te tanken dan hem helemaal leeg te rijden. Niet elke auto heeft ook ongelimiteerde kilometers. Kijk goed wat het eigen risico is. Tegenwoordig is dit al snel meer dan Euro 1000,- en zitten de banden en voorruit daar niet in. Als wij de auto aanbieden zonder eigen risico, kies daar dan voor. Als je het ter plekke af moet kopen betaal je een veelvoud van de geringe meerprijs die een auto zonder eigen risico heeft ten opzichte van een auto met eigen risico. Let er dus goed op! En bij schade altijd een politierapport op laten maken. Dit scheelt een hoop discussie.

Wij bieden ook auto’s aan met ‘restitutie eigen risico’ al dan niet met super cover pakket (banden, voorruit, onderkant meeverzekerd). Met restitutie bedoelen wij dat u het eigen risico in geval van schade voor moet schieten en achteraf van ons terugkrijgt. Bij deze keuze kan de borg nog steeds heel hoog zijn.

Tevens is het in Italië is het vrij normaal om hoge kosten te rekenen voor minderjarige bestuurders. Deze kosten kunnen al gauw meer dan 10,- per dag zijn voor bestuurders onder de 24.

Conclusie: Om de juiste keuze te maken is het niet altijd verstandig de goedkoopste te nemen. Kijk goed naar het tankbeleid, de locatie op de luchthaven (wel of geen shuttle) en het eigen risico. Klik bij een gevonden auto altijd op product informatie voor alle details! Wij proberen in onze resultaten zo transparant mogelijk te zijn, maar als er nog vragen zijn dan vernemen we dat graag!

Veel rijplezier!

Wat kunt u thuis doen?

Voor het boeken:

Zorg dat u weet wat u heeft gehuurd

Print de voucher uit, de voucher is gewoon in het Nederlands. Lees deze goed door en zorg ervoor dat u op de hoogte bent van het "eigen risico beleid", welke extra verzekeringen er zijn afgesloten, wat de tank policy is en of er extra bestuurders zijn meeverzekerd.

Onze boekingsengine sorteert de huurauto's op prijs in een handig overzicht. Let op, de ogenschijnlijk goedkope auto's zijn in praktijk niet altijd de goedkoopste.

Benzine policy

De goedkoopste verhuurders hebben vaak een "vol halen - leeg terugbrengen" tankpolicy. Dit staat op onze website vermeld. Dit betekend dat u bij het ophalen van de auto een tank benzine dient af te rekenen die over het algemeen veel duurder is dan de lokale benzineprijs. Tevens worden hierbij administratiekosten berekend. Daarnaast is het erg moeilijk een auto helemaal leeg in te leveren.

Eigen risico

De auto's worden verhuurd met een all risk verzekering (CDW), standaard met een blijvend eigen risico. Vaak kunt u ervoor kiezen het eigen risico af te kopen. Dit kan op twee manieren:

Bij het ophalen in Italië:

Tijdens de huur:

Indien er een lampje op het dashboard gaat branden, bel met de verhuurder en vraag wat u kan doen.

Mocht u schade oplopen, probeer altijd een politie rapport te laten maken, dit scheelt een hoop onduidelijkheid en maakt het verhalen van de schade een stuk gemakkelijker

Bij het inleveren van de auto:

Verhuurders

Let bij het kiezen van uw huurauto niet alleen op de prijs, er is wel degelijk verschil in kawliteit van autoverhuur bedrijven. Over

Veel rijplezier in Italië!

Auto huren in Italië zonder credit card

De bij ons aangesloten verhuurmaatschappijen vereisen een credit card op naam van de bestuurder, zonder een geldige credit card op naam van de bestuurder krijgt u de auto dus niet mee.
Het kan voorkomen dat een bestuurder niet in het bezit is van een credit card en een bijrijder wel; de credit card van de bijrijder kan dan alleen gebruikt worden als de bijrijder de hoofdbestuurder wordt en de bestuurder dan als "extra driver" wordt aangemerkt, vaak zijn hiermee extra kosten gemoeid, de bijrijder moet vanzelfsprekend dan ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

AutohuurWereldwijd AutohuurItalië.nl is partner van AutoEurope ©